Hvordan sørge for at brudepikekjolene står i stil til brudekjolen?

Å velge brudekjole kan være vanskelig nok i seg selv, ettersom det finnes så utrolig mange fasonger, farger og stoff å velge mellom. Når man endelig har bestemt seg for hvilken brudekjole som er den rette må man derimot også velge brudepikekjoler som skal stå i stil til brudekjolen. Men hvordan forsikrer man seg om at brudepikekjolene passer til brudekjolen?

Gi brudepikene noen valgmuligheter, men ikke for mye frihet

Dersom man har bestemt seg for noen venninner som skal være brudepiker kan det være lurt å gi de en tidsfrist til når de bør ha valgt ut sin brudepikekjole en god stund i forveien, slik at man kan komme med innspill om man ikke er helt enig i kjolevalget. I tillegg bør man også komme med noen ideer om hvilke type kjoler, farger og fasonger som kan være aktuelle, og eventuelt kjoler som man føler vil være uaktuelle. Så lenge man sier fra på forhånd om hva man ser for seg og hvilke kjoler som vil stå i stil med brudekjolen man har valgt ut, vil det i de fleste tilfeller gå helt fint. Et annet tips er å sørge for at brudepikene handler sammen, eller i hvert fall snakker sammen i løpet av prosessen for å sørge for at kjolene deres passer sammen. For å være helt sikker er det også mulig å velge ut en farge på forhånd og la brudepikene velge den kjolefasongen de foretrekker, men i samme farge.

Sørg for å ha et fargetema som passer sammen

Dersom man allerede har valgt et fargetema for bryllupet, kan det være fint å også ha brudepikekjoler som står i stil til fargene i resten av bryllupet. Om man har valgt en brudekjole som ikke er i tradisjonelt hvitt bør man også opplyse om dette, ettersom dette kan påvirke hvilke farger som vil være passende for brudepikekjolene. Uansett er det ofte en selvfølge at ingen kommer i en hvit kjole til bryllup, foruten om bruden selv, men dette er noe de fleste er klar over på forhånd.

Unngå for store forskjeller når det kommer til silhuettene på kjolene

Selv om litt variasjon kan være veldig fint, kan det også være greit å unngå at det blir for store kontraster mellom brudekjolen og brudepikekjolene. Har man for eksempel valgt en veldig enkel, elegant og stilren brudekjole kan brudepikekjoler i volanger, store puffskjørt og mye chiffon fort se litt rart ut. Her kan man derfor også legge litt føringer når det kommer til fasong og silhuetter på brudepikekjolene, slik at det blir en fin miks som passer sammen. Det er selvsagt ikke noe problem at det er litt forskjellige silhuetter, og dette kan ofte også se ekstra fint ut, men det kan fort se kaotisk ut om alle brudepikene kommer i veldig ulike silhuetter.

Det beste tipset for å sørge for at brudepikekjolene og brudekjolen står i stil med hverandre er derimot å kommunisere til brudepikene hvordan man ønsker det helhetlige inntrykket skal være.

Frederick